Hoe wordt dit weergegeven op mijn facturen?

Hoe het injectietarief op je factuur wordt verrekend hangt af van je btw-statuut:
   •    Indien je onderworpen bent aan btw, maak je gebruik van het systeem met automatische facturering. De vergoeding voor de geïnjecteerde elektriciteit wordt in mindering gebracht op de kost voor afname. Het resultaat hiervan is een debet (als de kost voor de afname hoger is dan de injectievergoeding) of een saldo (als de injectievergoeding hoger is dan de kost voor afname). Met andere woorden: je betaalt alleen het verschil tussen beide bedragen.
   •    Indien je niet onderworpen bent aan btw, is het systeem met rekennota van toepassing voor jou. Je bent dan zelf verantwoordelijk om een verkoopfactuur voor injectie aan ENGIE op te stellen (zonder btw) op basis van de gegevens van de factuur. Je betaalt ons dus eerst voor de elektriciteit die afneemt. Dan vergoeden we je op basis van jouw factuur voor de door jou geïnjecteerde elektriciteit.
   •    Indien je onderworpen bent aan btw maar je binnen het kader van het artikel 56bis valt (je jaarlijkse omzet is lager dan 25 000€), dan ben je ook verantwoordelijk voor de opmaak van een factuur aan ENGIE, al dan niet met btw, op basis van de info op je factuur. Je betaalt ons dus eerst voor de elektriciteit die afneemt. Dan vergoeden we je op basis van jouw factuur voor de door jou geïnjecteerde elektriciteit.

Veelgestelde vragen