Ik wil een scheiding melden.

We maken je stap per stap wegwijs wat er moet gebeuren voor het energiecontract.

Blijf je in je woning en staat het energiecontract al op jouw naam?

Het contract kan gewoon blijven doorlopen. Denk er wel aan dat er nog een jaarafrekening volgt om het verschil tussen je voorschotten en je werkelijke verbruik te verrekenen. Je spreekt het best goed af of je die jaarafrekening samen betaalt of niet. ENGIE kan hier niet in tussenkomen.

Blijf je in je woning maar staat het energiecontract nog niet op jouw naam?

Dan moet je een nieuw energiecontract opmaken op je naam. Indien je klant wenst te blijven bij ENGIE kan je dit gemakkelijk in orde brengen via deze link
Op de dag van de feitelijke scheiding, vul je een energieovernamedocument in samen met je voormalige partner. Je hoeft ons dit document niet te sturen maar bewaar het zorgvuldig. Het dient als bewijs in geval van een eventueel geschil.
Beschik je over een installatie voor productie van hernieuwbare energie (vb. zonnepanelen), gebruik dan dit specifieke overnamedocument.
 

Je verlaat de woning en het energiecontract staat op jouw naam?

Dan moet je ons op de hoogte stellen zodat het contract op je naam wordt beëindigd. Eventueel kan je ook je nieuw adres aan ons doorgeven om een nieuw energiecontract af te sluiten. Voor meer informatie klik op deze link

Op de dag van de feitelijke scheiding, vul je het energieovernamedocument in samen met je voormalige partner. Je hoeft ons dit document niet te sturen, maar bewaar het zorgvuldig. Het dient als bewijs in geval van een eventueel geschil. 
Beschik je over een installatie voor productie van hernieuwbare energie (vb. zonnepanelen), gebruik dan dit specifieke overnamedocument.

Vervolgens kan je via je klantenzone je meterstanden en verhuisdatum doorgeven (indien er geen digitale meter aanwezig is voor deze energie) zodat we je slotfactuur kunnen opmaken. 

Vergeet niet om contact met ons op te nemen om een nieuw contract af te sluiten als je ENGIE als je leverancier voor je nieuwe woning kiest. Onze contactmogelijkheden vind je onderaan deze pagina.

Verhuizen jullie allebei vanaf de feitelijke scheiding?

Noteer de verhuisdatum en de meterstanden (niet nodig voor de energie waarvoor een digitale meter aanwezig is) wanneer je de woning verlaat.
Deze gegevens vul je best in op een energieovernamedocument, samen met de (nieuwe) eigenaar of volgende huurder. Je hoeft ons dit document niet te sturen, maar bewaar het zorgvuldig. Het dient als bewijs in geval van een eventueel geschil.
Beschik je over een installatie voor productie van hernieuwbare energie (vb. zonnepanelen), gebruik dan dit specifieke overnamedocument.

Vervolgens geef je ons bovenstaande gegevens door. Zo kunnen wij de slotfactuur opmaken. Onze contactmogelijkheden vind je onderaan deze pagina.

Algemene opmerking:
Zolang je geen contact met ons hebt opgenomen, blijven de facturen verschuldigd. Indien er een domiciliëring actief is kan het bankrekeningnummer eenvoudig gewijzigd worden als je toegang hebt tot de klantenzone. In het andere geval kan je contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Slotfactuur aanvragen