Hoeveel bespaar je door je thermostaat met 1° te verlagen?

De energiefactuur is een grote brok in ons gezinsbudget en je verwarmingskosten vertegenwoordigen hierin een belangrijkste deel. De verwarmingskosten binnen de perken houden is dan ook iets waar iedereen wel mee bezig is. Voor ons comfort zetten we de thermostaat al snel graag wat hoger. Maar hoeveel kan je besparen door de verwarming wat lager te zetten?

Een simpele vuistregel is dat je door de temperatuur van je thermostaat met 1°C te verlagen, gemiddeld 7% zal besparen op de kosten van je verwarming. Voor een gemiddeld gezin betekent dit al snel meer dan 120€ besparing per graad die je verlaagt.

Verwarm je met gas dan kan je die 7% gewoon toepassen op de totaalkost van je gasverbruik, ook al gebruik je misschien ook gas voor warm water of om te koken.

Heb je thuis al een digitale meter en woon je in Vlaanderen? Dan kan je de kosten van je gasverbruik direct opvolgen in de Smart App van ENGIE en zelf snel vaststellen tot hoeveel de besparing op kan lopen in jouw woning. Zoek alvast maar die dekentjes en warme truien bij elkaar!

Veelgestelde vragen