Hoe sluit ik mijn compatibele laadpaal aan op de Drive app?

Beschik je over een compatibele laadpaal? Dan kan je deze met de Drive app verbinden zodat je ook je laadoverzicht zal hebben en gebruik kunt maken van ‘slim laden.
Om je laadpaal te verbinden, klik op ‘Instellingen’ in de navigatie onderaan en kies vervolgens de laadlocatie waar de laadpaal zicht bevindt. Bij 'Laadpaal' kies je vervolgens 'Verbinden'.

Laadpaal Easee, Wallbox, Zaptec
Beschik je over een laadpaal van een ondersteund merk (Easee, Wallbox, Zaptec) dan geef je de inloggegevens van je laadpaal in om deze te verbinden.

Laadpaal beheerd door 50Five by ENGIE
Beschik je over een geconnecteerde laadpaal die beheerd wordt door Charge Point Operator (CPO) 50Five by ENGIE dan geef je de 10-cijferige laadpaal ID in.

Waar vind ik mijn 10-cijferige laadpaal ID?
In de ENGIE/50Five e-mobility app
In de app kies je onderaan voor ‘Transacties’. Tik op een laadbeurt die met je laadpaal werd gedaan. Scroll tot helemaal onderaan. Hier vind je je 10-cijferige laadpaal ID.

Op de website van 50Five e-mobility
Na het inloggen op de website met je klantgegevens, klik op ‘Charge Points’ in het navigatiemenu links. Je vindt het 10-cijferige laadpaal ID in de kolom ID.

Wordt je laadpaal beheerd door een andere CPO?
Momenteel is het enkel mogelijk alle geconnecteerde laadpalen die beheerd worden door de Charge Point Operator (CPO) 50Five by ENGIE te verbinden met de Drive app.

Echter, alle CPOs die gebruik maken van het bedrijf Last Mile Solutions als Mobility Service Provider (het overgrote deel) kunnen hun laadpalen compatibel maken met de ENGIE Drive app. Hierdoor kan je als ENGIE klant van de functionaliteiten van de Drive app gebruik kunnen maken. Neem hiervoor contact met je CPO met de vraag of ze dit mogelijk kunnen maken.

Let op: de Drive app kan met een verbonden laadpaal alleen informatie over de batterijstatus van je elektrisch voertuig opvragen als ook je elektrisch voertuig is verbonden met de Drive app. Als je auto niet koppelbaar is, gaat de Drive app ervan uit dat het batterijniveau 0% is wanneer je een slimme laadsessie start. Door onze slimme aansturing laadt de auto op de meest gunstige momenten; soms kan het laden hierdoor echter eerder beginnen dan je zou verwachten.