Wat is het verschil tussen besparing, tegoed en voordeel?

Besparing
Dit is het bedrag dat je hebt bespaard op je energiefactuur, simpelweg door de Drive app je laadsessies te laten beheren. Doordat de Drive app je laadsessies naar goedkopere tijden stuurt, bespaar je een stuk op je energiefactuur . Je start bijvoorbeeld met laden tijdens je piektarief, maar door ‘Slim laden’ begint je auto pas op te laden wanneer je daltarief van toepassing is. Het verschil in prijs tussen deze twee tarieven vermenigvuldigd met het opgeladen volume dat je anders in piekperiode zou geladen hebben, vormt je totale besparing van de laadsessie.

Indien je een dynamisch tarief hebt is dit concept hetzelfde. Er zal worden berekend hoeveel het theoretisch zou kosten om je auto tot X% op te laden direct nadat je de auto hebt aangesloten. Daarnaast wordt berekend hoeveel de oplaadsessie heeft gekost door de auto op te laden tijdens de goedkoopste moment. Het verschil tussen deze twee prijzen vormt de besparing.

Als je een normaal of enkelvoudig tarief hebt (dus geen opsplitsing tussen piek -en daltarief), is het niet mogelijk om te besparen op je energierekening met ‘Slim laden’ (omdat we geen goedkoper moment in je tarief hebben om uit te kiezen).

Tegoed
Dit is het bedrag dat je in de loop van de tijd kan verzamelen door gebruik te maken van onze ‘Slim laden’ dienst: ENGIE betaalt je voor je hulp bij het balanceren van het energienet! Zodra je meer dan € 5 hebt verzameld, kan je deze rechtstreeks op je bankrekening laten storten!

Houd er rekening mee dat enkel de klanten die een Drive Fixed of Indexed product van ENGIE hebben vergoed worden voor hun hulp bij het balanceren van het net.

Voordeel
Het voordeel is de combinatie van je besparing en het tegoed in één enkele waarde. Hiermee kan je zien hoeveel baat je hebt bij het gebruik van onze app.

Als je auto beheerd opladen niet ondersteunt , betekent dit dat we je laadsessies niet kunnen optimaliseren op basis van je energietarieven. In dit geval is het momenteel niet mogelijk om financiële voordelen te ontvangen.

Veelgestelde vragen