Hoe kan ik besparen en tegoed verdienen met de Drive App?

Bespaar op je elektriciteitsfactuur
Is jouw elektrische auto of laadpaal aangesloten op de Drive app en heb je een ENGIE energiecontract met daluren of een dynamisch tarief? Perfect! Via ‘Slim laden’ zal de Drive app je laadplan optimaliseren om zoveel mogelijk tegen de laagste tarieven te laden. Door in de navigatie onderaan voor Overzicht te kiezen voor elke laadsessie een inschatting van het ‘voordeel’ dat je hebt behaald door Slim te laden.

Het ‘Voordeel’ is het verschil dat je zou betalen door onmiddellijk te starten met laden wanneer je de stekker in de wagen stak tov. Slim te laden volgens wanneer dit het voordeligst is volgens jouw energietarief. Dat voordeel heb je bespaard op je energierekeningdoor Slim te laden.

Verdien geld dankzij ‘Slim laden’ met de Drive app
Beschik je over een ENGIE Drive energiecontract dan zal je volgens de voorwaarden van je energiecontract extra geld kunnen verdienen per kWh die je slim laadt met de Drive app! Enkel voor de geladen kWh waarbij ‘Slim laden’ werd geactiveerd zal je de geld verdienen. Het totaal bedrag van het opgespaarde tegoed vind je in het overzicht scherm van de Drive app.

Je kan zelf beslissen wanneer het opgespaarde tegoed op je rekening wordt gestort door in de Drive app om uit betaling te vragen. De uitbetaling is mogelijk zodra je tegoed het equivalent van minstens € 5 bereikt.

Om de uitbetaling te kunnen doen, vul je je bankgegevens in onder Instellingen – Profiel – Uitbetaling.

Veelgestelde vragen