Het is na 31 juli 2022 en ik heb de federale verwarmingspremie van 100€ nog niet ontvangen. Wat moet ik doen om deze alsnog te ontvangen?

De federale verwarmingspremie wordt uitbetaald tussen 18 april 2022 en 31 juli 2022. Dit gebeurt op basis van informatie van de FOD Economie. Heb je de premie nog niet ontvangen op 31 juli 2022 voor je hoofdverblijfplaats, dan komt dit wellicht doordat er iets fout is gelopen in de identificatie van je hoofdverblijfplaats op overheidsniveau (indien je je bij ENGIE hebt geregistreerd met een andere naam, voornaam, geboortedatum of adres dan de persoonsgegevens op de identiteitskaart, dan is het niet mogelijk om je contract aan je persoon te koppelen). Je kan een aanvraag kunnen indienen bij de FOD Economie via deze webpagina. Opgelet, om van de federale verwarmingspremie te genieten, moet je de aanvraag voor 18 november2022 indienen. Indien je reeds deze aanvraag hebt gedaan maar deze premie nog niet hebt ontvangen, weet dat momenteel de FOD Economie een achterstand heeft in de verwerking van deze aanvragen. Zodra wij jouw gegevens ontvangen van de FOD, betalen we de premie onmiddellijk uit. Dus je hoeft hiervoor geen contact op te nemen met je energieleverancier.

Let op: deze premie geldt enkel voor de woning waar je hoofdverblijfplaats is. Voor bijvoorbeeld een tweede woning of een woning die je verhuurt, heb je dus geen recht op de premie. Ook voor woonzorgcentra, assistentiewoningen, tijdelijke aansluitingen, etc geldt deze premie niet.