Waar vind ik gedetailleerde informatie over een bepaalde periode en mijn verbruikshistoriek?

Wens je meer details, bijvoorbeeld over piek- en daluren of over je pieken voor het capaciteitstarief? Of wens je je historische verbruik en injectie raadplegen? Dan moet je bij de grafieken terecht.

De Smart krijgt 2 types waarden van Fluvius: uurwaarden en dagwaarden. Na de activatie van de Smart app, halen we in de Smart app je verbruikshistoriek tot de dag van de installatie van je digitale meter (of de dag je ENGIE klant bent geworden indien je klant na de installatie van je digitale meter bent geworden).
De verbruikshistoriek die wij van Fluvius krijgen is samengesteld enkel uit dagwaarden. Hiermee kunnen we dus je historiek per jaar en per maand tonen. De uurwaarden krijgen we van Fluvius pas vanaf de dag na de activatie van de Smart app. Dit is waarom je geen verbruikshistoriek in de overzicht per dag kan raadplegen en dat je enkel uurwaarden kan zien vanaf de dag na de activatie van de Smart app.

Er zijn twee types grafieken. Op niveau 1 krijg je beide energieën onder elkaar te zien. Daar zie je je historiek per dag, maand of jaar. Via de knop bovenaan het scherm kan je een kalender openen en een bepaalde dag, maand of jaar selecteren. Je geraakt bij de grafieken niveau 1 door te klikken op de naam van dag of van de maand in de dag- of maandtegel van het thuisscherm, of via het middenste icoontje in de navigatiebalk onderaan het scherm.

Grafieken van niveau 2 tonen nog meer details voor één energie. Aan de hand van de kleine “scrubber” die je onderaan de grafiek van rechts naar links kan verplaatsen, kan je specifieke waarden van een bepaalde uur, dag of maand raadplegen. Voor elektriciteit zie je daar wat je verbruik in dal- en piekuren was, wat je injectie was maar ook wat je maand- en dagpieken zijn voor het capaciteitstarief. Je geraakt bij de grafieken niveau 2 ofwel via het thuisscherm door op het icoontje of de balk te klikken van de dag- of maandtegel, ofwel door op één van de grafieken van niveau 1 te klikken.